Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21740
Назва: Особенности микробиоценоза влагалища у беременных с внутриутробным инфицированием
Автори: Щербина, Микола Олександрович
Щербина, Николай Александрович
Shcherbyna, Mykola
Виговська, Людмила Анатоліївна
Выговская, Людмила Анатольевна
Vygovska, Liudmyla
Теми: мікробіоценоз піхви
умовно-патогенна мікрофлора
внутрішньоутробне інфікування
Дата публікації: бер-2018
Видавництво: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Щербина Н. А. Особенности микробиоценоза влагалища у беременных с внутриутробным инфицированием / Н. А. Щербина, Л. А. Выговская // Вісник проблем біології і медицини. – 2018 – Вип. 1, том 2 (143). – С. 299–303.
Короткий огляд (реферат): Дослідження присвячене оцінці особливостей мікробіоценозу піхви у вагітних з внутрішньоутробним інфікуванням. Обстежено вагітних жінок з бактеріальною, вірусною та інфекцією поєднаної поліетіологічної структури з подальшою реалізацією інфекції у новонароджених та без неї. У групі з реалізацією бактеріальної ВУІ відзначено домінування G. vaginalis, а також їх асоціації з патогенними стафілококами і гемолітичними стрептококами. У групі з реалізацією вірусної ВУІ, на тлі зниження кількості молочнокислих бактерій домінували асоціації грибів роду Candida з G. vaginalis. У групі з реалізацією ВУІ поєднаної поліетіологічної структури – переважали мікробні асоціації, що складалися з 3-5 компонентів умовно-патогенних мікроорганізмів. Виражене домінування умовно-патогенної мікрофлори в піхві може стати джерелом висхідної інфекції і збільшувати ймовірність контамінації плода при його проходженні через пологові шляхи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21740
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра акушерства та гінекології № 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Щербина_НА_Выговская_ЛА.pdf2,23 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.