Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21424
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЧепелюк, О.О.-
dc.contributor.authorІванченко, Світлана Володимирівна-
dc.date.accessioned2018-11-28T09:43:00Z-
dc.date.available2018-11-28T09:43:00Z-
dc.date.issued2018-11-23-
dc.identifier.citationЧепелюк О. О. Оцінювання серцево-судиного ризику у хворих на гіпертонічну хворобу з ожирінням за даними параметрів холтерівського моніторування/ Д. А. Івахненко, С. В. Іванченко // Медицина ХХІ століття : матеріали науково-практичної конференції молодих вчених з міжнародною участю, присвяченої 95-літньому ювілею Харківської медичної академії післядипломної освіти, Харків, 23 листопада 2018 р. / ХМАПО. – Харків, 2018. – С. 75–77.ru_RU
dc.identifier.urihttps://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21424-
dc.description.abstractХолтерівське моніторування (ХМ) є одним з найважливіших методів оцінки ризику раптової серцевої смерті (РСС) та розвитку життєзагрожуючих аритмій у пацієнтів з груп високого серцево-судинного ризику. Найчастішими причинами розвитку життєвонебезпечних станів у кардіології є артеріальна гіпертензія (АГ), серцева недостатність, інфаркт міокарда, гіпертрофічна кардіоміопатія. Однак в останні роки з'являється все більше даних про значення інших, невідомих раніше чинників – зокрема ожиріння, що обумовлює актуальність визначення цього питання в аспекті коморбідного перебігу.ru_RU
dc.language.isoukru_RU
dc.subjectХолтерівське моніторуванняru_RU
dc.subjectраптова серцева смертьru_RU
dc.subjectартеріальна гіпертензіяru_RU
dc.subjectінфаркт міокардаru_RU
dc.titleОцінювання серцево-судиного ризику у хворих на гіпертонічну хворобу з ожирінням за даними параметрів холтерівського моніторуванняru_RU
dc.typeThesisru_RU
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
хмапочепелюк.pdf1,37 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.