Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21052
Title: Емоційний фактор та його значення в формуванні адаптаційних можливостей організму до інтелектуальних навантажень
Other Titles: The Emotional Factor and its Significance in the Formation of Adaptatic Capabilities of the Organism to Intellectual Loads
Authors: Ващук, М.А.
Щасна, І.О.
Глоба, Н.С.
Глоба, О.А.
Keywords: емоційний стан
студенти-медики
адаптація
психофізіологічні показники
інтелектуальні навантаження
Issue Date: 2018
Citation: Емоційний фактор та його значення в формуванні адаптаційних можливостей організму до інтелектуальних навантажень / М. А. Ващук, І. О. Щасна, Н. С. Глоба, О. А. Глоба // Український журнал медицини, біології та спорту. – 2018. – Том 3, № 5 (14). – С. 77–81.
Abstract: Дана стаття присвячена актуальній проблемі формування емоційної сфери студентів 2 курсу ХНМУ у процесі навчальної діяльності. Представ- лені результати анкетування, психофізіологічного тестування, спрямовані на вивчення особливостей адаптації до навчання студентів початкових курсів. Уявлення про домінуючу роль емоцій дозволяє розглядати їх як мотиваційну основу поведінки лю- дини. Спонукальна функція представлена в якості мотивації та когнітивних відображень. У статті представлені дані аналізу та дана оцінка емоційно- го стану студентів-медиків під час інтелектуальних та психічних навантажень. На основі досліджень пропонується розробити профілактичні заходи що- до покращення навчального процесу та часу до- звілля для забезпечення адекватності адаптації та збереження високого рівня здоров’я.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21052
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ващук, Щасна, Глоба.pdf339,17 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.