Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20997
Назва: Особливості перебігу діабетичної полінейропатії
Автори: Латанська, Наталія Сергіївна
Сікало, Юлія Костянтинівна
Теми: цукровий діабет
діабетична полінейропатія
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Латанська Н. С. Особливості перебігу діабетичної полінейропатії / Н. С. Латанська, Ю. К. Сікало // Медицина третього тисячоліття : збірник тез міжвузівської конференції молодих вчених та студентів, Харків, 22–24 січня 2018 року / Харківський національний медичий університет. – Харків, 2018. – С. 107.
Короткий огляд (реферат): Цукровий діабет (ЦД) – одне з найбільш поширених захворювань, яким страждає 10-15% населення. Виділяють класичну тріаду пізніх ускладнень ЦД: діабетична полінейропатія (ДП), ретинопатія та нефропатія, які призводять до погіршення якості життя, інвалідизації та смерті хворого. Діабетична полінейропатія характеризується прогресуючим руйнуванням нервових волокон, що призводить до втрати чутливості та розвитку виразок стопи. Найбільш часто зустрічається дистальна симетрична сенсомоторна полінейропатія, що виникає у більшості випадків через 5 років від дебюту ЦД та у 50% хворих перебігає у безсимптомній формі. Мета дослідження - визначити поширеність характерних для ДП скарг.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20997
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕБІГУ .pdf125,21 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.