Особливості підготовки лікарів-інтернів дитячих хірургії та дитячих анестезіологів у харківському національному медичному університеті

Loading...
Thumbnail Image

Date

2018-05-18

Authors

Давиденко, Вячеслав Борисович
Пащенко, Юрій Володимирович
Данилова, Вікторія Василівна
Рой, Наталя Вячеславівна
В'юн, Валерій Васильович
Лапшин, Вячеслав Васильович

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

На сьогоднішній день основним пріоритетом дитячої хірургії є раннє виявлення й корекція вад розвитку, своєчасна діагностика та лікування набутої патології. У цьому зв’язку в клініці розроблена і працює більше 20 років програма спільного консультування з медиками-генетиками, яка включає пренатальну ультразвукову діагностику вад і аномалій розвитку, що дало можливість виконувати їх ранню хірургічну корекцію ще до появи ускладнень і рано відновлювати анатомічну структуру та функцію уражених органів, що сприяє покращенню як безпосередніх, так і віддалених результатів лікування.

Description

Keywords

лікарі-інтерни, дитяча хірургія, дитяча анестезіологія, ХНМУ

Citation

Особливості підготовки лікарів-інтернів дитячих хірургії та дитячих анестезіологів у харківському національному медичному університеті / Ю. В. Пащенко, В. В. В’юн, В. Б. Давиденко, В. В. Данилова, Н. В. Рой, В. В. Лапшин // Актуальні питання вищої медичної освіти в Україні : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, м. Тернопіль, 17–18 травня 2018 року. – Тернопіль : ТДМУ, 2018. – С. 425–426.