Порівняльна характеристика морфометричних показників мозолистого тіла головного мозку жінок другого періоду зрілого віку за даннимм МРТ-зображень та анатомічних препаратів

Thumbnail Image

Date

2018-04-27

Authors

Боягіна, Ольга Дмитрівна
Боягина, Ольга Дмитриевна
Boiagina, Olga

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

В останній час дослідники при вивченні мозолистого тіла віддають перевагу магнітно-резонансній томографії. У своїх дослідженнях ми переконалися в тому, що роздільна здатність останньої в порівнянні з анатомічними методами є недостатньою для більш докладного розрізнення деяких структур, що було показано в наших попередніх публікаціях. На нашу думку, контурні зображення мозолистого тіла в сагітальному ракурсі, отримані за допомогою обох методів, є повністю зіставними і можуть бути оцифровані в єдиному алгоритмі метричних вимірювань. Мета даного дослідження полягала в з’ясуванні того, в якій мірі відрізняються за розмірними показниками анатомічні препарати мозолистого тіла жінок другого періоду зрілого віку від відповідних їм прижиттєвих параметрів.

Description

Keywords

Мозолистое тело, Мозолисте тіло

Citation

Боягіна О. Д. Порівняльна характеристика морфометричних показників мозолистого тіла головного мозку жінок другого періоду зрілого віку за даннимм МРТ-зображень та анатомічних препаратів / О. Д. Боягіна // The development of medical sciences: problems and solutions : Conference Proceedings, Brno, April 27–28, 2018. – Brno : Baltija Publishing, 2018. – Р. 29–32.