Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20775
Назва: Участь жирової тканини в регуляції вуглеводного обміну у хворих на цукровий діабет 2-го типу
Автори: Журавльова, Лариса Володимирівна
Огнєва, Олена Валентинівна
Теми: цукровий діабет 2-го типу
адипокіни
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Журавльова Л. В. Участь жирової тканини в регуляції вуглеводного обміну у хворих на цукровий діабет 2-го типу / Л. В. Журавльова, О. В. Огнєва // Проблемні питання діагностики та лікування ендокринних захворювань : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, м. Львів (31 травня – 2 червня 2018). – Львів, 2018. – С. 29.
Короткий огляд (реферат): З 90-х років ХХ сторіччя розпочато вивчення ендокринної функції жирової тканини, зокрема, резистину. Даний адипокін - патогенний фактор розвитку ожиріння та інсулінорезистентності, він функціонує як сигнал до зниження інсулін-стимульованого захвату глюкози. Вивчення впливу резистину на обмін вуглеводів у хворих на цукровий діабет 2 типу (ЦД-2) відкриває новий погляд на патогенез метаболічних порушень. Мета дослідження - встановити зв'язок між рівнем резистину і показниками вуглеводного обміну у хворих на ЦД-2 з різним трофологічним статусом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20775
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
УЧАСТЬ ЖИРОВОЇ ТКАНИНИ .pdf200,21 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.