Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20750
Назва: Complex application of amaranth and soya in medicine and food industry
Автори: Levashova, Olga
Tishakova, Tetyana
Syrova, Ganna
Kovalenko, Sergei
Теми: amaranth
soy
biologically active substances
meal
resource-saving technology
Дата публікації: 30-вер-2018
Бібліографічний опис: Complex application of amaranth and soya in medicine and food industry / O. L. Levashova, T. S. Tishakova, G. O. Syrova, S. M. Kovalenko // International Trends in Science and Technology : Proceedings of the VI International Scientific and Practical Conference, Warsaw, Poland, September 30, 2018 / RS Global Sp.z O.O. – Warsaw, 2018. – Vol. 3. – P. 6–8.
Короткий огляд (реферат): Complex processing studies of amaranth and soya were conducted in order to produce new and effective medicines and dietary supplements. Qualitative and quantitative characteristics of biologically active substances (BAS) of 5 regional varieties of amaranth and of 7 varieties of soya, their seeds, meal after oil extraction and phytopreparation (biologically active complex of soybeans) were studied. The presence of 21 amino acids, 12 flavonoids, 7 isoflavonoids, 7 coumarins, 5 phenolcarboxylic acids, tannins, vitamins, polysaccharides, squalen was found in investigated plant material. A comprehensive resource-saving technology for oil, herbal formulation and protein production was developed. The use of amaranth and soy products helps to reduce cholesterol, compensate an energy lost, increase muscle mass, significantly reduces the risk of obesity and cardiovascular disease. It is advisable to include them in the daily diet, which is recommended for chronic diseases of the liver and kidneys, heart and other.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20750
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра медичної та біоорганічної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сборник 30.09.2018 том 3-split-merge.pdf13,36 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.