Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20406
Назва: Що до питання впливу геомагнітного поля землі і температури навколишнього середовища на терморегуляцію організму здорової людини
Автори: Дащук, А.А.
Деркач, Ю.В.
Брикаліна, М.А.
Єрмоленко, А.С.
Кітченко, І.В.
Теми: терморегуляція
геомагнітне поле
температура
Дата публікації: 16-тра-2018
Видавництво: Харківський національний медичний університет
Бібліографічний опис: Щодо питання впливу геомагнітного поля землі і температури навколишнього середовища на терморегуляцію організму здорової людини / А. А. Дащук, Ю. В. Деркач, М. А. Брикаліна, А. С. Єрмоленко, І. В. Кітченко // Фізіологія – медицині, фармації та педагогіці: актуальні проблеми та сучасні досягнення : V Всеукраїнська наукова конференція студентів та молодих вчених з фізіології з міжнародною участю, Харків, 16 травня 2018 р. / ред. колегія: Д. І. Маракушин [та ін.]. – Харків, 2018. – С. 44.
Короткий огляд (реферат): Самопочуття абсолютної більшості людей ніяк не залежить від атмосферного тиску (за умови невеликого коливання). Оскільки тільки зміна тиску може позначатися на організмі, він обов'язково повинен реагувати на різкі зміни зовнішніх умов. Зміни погоди по-різному впливають на самопочуття кожної людини. У здорових людей підчас зміни погоди відбувається своєчасне пристосування фізіологічних процесів до умов оточуючого середовища. Таким чином, збільшуються захисні реакції, і здорові люди майже не відчувають на собі негативного впливу погоди. У хворих людей пристосувальні захисні реакції знижені, а отже організм втрачає здатність оперативно пристосовуватись. Вплив погодних умов на самопочуття людини пов'язаний також з віком та індивідуальними особливостями організму. За даними наукової літератури встановлено прямий зв'язок між погодними умовами та фізичним і розумовим здоров'ям людини.
Опис: Мета дослідження. Проаналізувати сучасний стан наукових досліджень щодо питання впливу на терморегуляцію організму здорової людини геомагнітної активності і температури навколишнього середовища. Матеріали і методи досліджень. Теоретичні: аналіз наукової літератури з метою визначення стану розробленості досліджуваної проблеми розвитку метеотропної реакції в організмі здорової людини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20406
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Конф.тези-7-Дащук.pdf638,16 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.