Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/19279
Назва: Фізичний розвиток дітей раннього віку, народжених від матерів, які вживають алкоголь
Автори: Ріга, О.О.
Коновалова, Н.М.
Riga, О.
Рига, Е.А.
Теми: розлади фетоалкогольного спектру.
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Ріга О. О. Фізичний розвиток дітей раннього віку, народжених від матерів, які вживають алкоголь / О. О. Ріга, Н. М. Коновалова // Український журнал медицини, біології та спорту. – 2018. – Том 3, № 1 (10). – С. 190–193.
Короткий огляд (реферат): Вивчали фізичний розвиток (масу тіла, зріст,окружність голови) у 85 дітей, народжених від матерів, які вживають алкоголь при народженні та у віці 24 місяців. Всіх дітей було розподілено на гру- пи в залежності від фенотипу пренатальної дії алкоголю: вроджені дефекти, пов’язані з алкоголем; фетоалкогольний синдром; частковий фетоалко- гольний синдром. Визначено, що у новонароджених дітей при пренатальній дії алкоголю спостерігається найчастіше затримка маси тіла, особливо у дітей з вродженими дефектами, пов’язаними з алкоголем (66,6%) та фетоалкогольним синдромом (71,4%). Затримки довжини тіла при народженні не спостерігалося у дітей з частковим фетоалкогольним синдромом. Індекс цефалізації залежить від гестаційного віку дитини. Упродовж раннього дитинства третина дітей, які мали значну затримку маси тіла, росту та окружності голови при народженні, відновлюють їх.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/19279
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 1 та неонатології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
22.pdf203,29 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.