Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/19253
Назва: Офіцинальний фітокомплекс равісол як компонент комплексної терапії гіпертонічної хвороби
Автори: Шапкін, Вадим Євгенович
Теми: гіпертонічна хвороба
фітотерапія
равісол
Дата публікації: 16-бер-2018
Бібліографічний опис: Шапкін В. Є. Офіцинальний фітокомплекс равісол як компонент комплексної терапії гіпертонічної хвороби / В. Є. Шапкін // Патологія судин з позицій поліпрофільного підходу : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, Харків, 16 березня 2018 р. / Харківський національний медичний університет. – Харків, 2018. – С. 94–95.
Короткий огляд (реферат): На даний час серцево-судинні хвороби є найчастішими причинами непрацездатності та смертності на планеті. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я дана група захворювань щороку призводить до смерті більше 12 мільйонів чоловік в світі. При цьому, найчастішими кардіологічними нозологіями є ішемічна хвороба серця (в тому числі - інфаркт міокарда) і гіпертонічна хвороба (ГХ). Для профілактики і лікування ГХ використовується комплексний підхід, що включає виключення або зменшення впливу факторів ризику, оптимізацію харчування, використання різних груп гіпотензивних препаратів. Але не дивлячись на наявні досягнення, значна поширеність ГХ свідчать про необхідність пошуку додаткових засобів. Одним з таких напрямків може бути фітотерапія, яка здавна використовується в народній медицині.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/19253
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шапкін.pdf895,15 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити
титулУК18.pdf868,44 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.