Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17656
Назва: Fatty acid composition and microbial community in urine as detected by gas chromatography – mass spectrometry
Автори: Zalyubovskа, O.
Tyupka, T.
Zlenko, V.
Теми: lipid metabolism
antioxidant-prooxidant status
blood serum
gas chromatography
Дата публікації: 19-гру-2016
Видавництво: IX International Conference "Sharing the Results of Research Towards Closer Global Convergence of Scientists"
Бібліографічний опис: Zalyubovskа O. I. Fatty acid composition and microbial community in urine as detected by gas chromatography – mass spectrometry / O. I. Zalyubovskа, T. I. Tyupka, V. V. Zlenko // Sharing the Results of Research towards Closer Global Cooperation among Scientists : Results of the 9 International Conference : Collection of Research Papers Montreal. – Montreal : Published by Accent Graphics Communications, 2016. – Р. 68–73.
Короткий огляд (реферат): The presence of different bacteria, protozoa, and intracellular parasites in urogenital organs complicates the study of disbiosis by traditional methods. Gas chromatography-mass spectrometry was used for identification and quantitative estimation of micro-organisms by the presence of chemical compound or microbial metabolites urine. This short-term analysis (5 hours) is universal, does not require precultivation and pure cultures isolation using selective media. Test biological specimens not needed. Local database and programme of marker control was developed for GCMS research based on lipid biomarker analysis and balance equation methodology and PC calculation with the Microsoft Excel Tables.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17656
ISBN: 978-1-77192-326-2
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра клінічної лабораторної діагностики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zalyubovskа O. I. Fatty acid composition and microbial community.doc40,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.