Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17472
Title: Фразеологічні одиниці із колоративом «сірий» (на матеріалі латинської, французької, російської та української мов)
Authors: Лозенко, Вікторія Василівна
Keywords: компаратив
лінгвокультурні особливості
Issue Date: 2016
Citation: Лозенко В. В. Фразеологічні одиниці із колоративом «сірий» (на матеріалі латинської, французької, російської та української мов) / В. В. Лозенко // Розвиток філологічних наук: європейські практики та національні перспективи : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, Одеса, 28–29 жовтня 2016 р. ‒ Одеса : Південноукраїнська організація «Центр філологічних досліджень», 2016. ‒ С. 77‒79.
Abstract: Колірний компонент «сірий» у латинській, французькій, українській та російській мовах характеризується неоднозначністю інтерпретації. У латинській та французькій мовах колоратив «сірий» здебільшого асоціюється з поважністю (поважним віком), мудрістю. В українській та російській мовах теж є низка колірних фразеологізмів з прикметником «сірий», які мають позитивний відтінок. Однак у цих мовах превалюють стійкі словосполучення та ідіоми з ад’єктивом «сірий», що вживаються у негативному значенні «буденний», «нічого не вартий».
Description: Філологічні науки
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/17472
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра латинської мови та медичної термінології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Лозенко В. В. Фразеологічні одиниці.docx18,43 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.