Особливості оволодіння практичними навичками на післядипломному етапі підготовки фахівців на кафедрі педіатрії № 1 та неонатології

No Thumbnail Available

Date

2016-11-30

Authors

Гончарь, Маргарита Олександрівна
Сенаторова, Ганна Сергіївна
Тельнова, Лариса Григорівна
Логвінова, Ольга Леонідівна
Омельченко, Олена Володимирівна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Проаналізувати досвід використання симуляційних методів навчання при оволодінні практичних навичок на післядипломному етапі підготовки фахівців. У роботі по засвоєнню практичних навичок на кафедрі використовується 3-етапна система. Перший етап – ретельне теоретичне вивчення послідовності дій (алгоритм) у виконанні маніпуляцій. Другий етап – виконання навичок лікарями-інтернами та слухачами на фантомі, муляжах під керівництвом викладача. Третій етап – підведення підсумків заняття з використанням методу дебрифінгу. Викладач розбирає з лікарями-інтернами та слухачами допущені помилки при тренуванні, обговорює з ними набутий досвід при засвоєнні тієї чи іншої навички. Це сприяє кращому закріпленню одержаних навичок та знань.

Description

Keywords

Citation

Особливості оволодіння практичними навичками на післядипломному етапі підготовки фахівців на кафедрі педіатрії № 1 та неонатології / М. О. Гончарь, Г. С. Сенаторова, Л. Г. Тельнова, О. Л. Логвінова, О. В. Омельченко // Симуляційне навчання в системі підготовки медичних кадрів : матеріали L навч.-метод. конф., присвяченої 212-й річниці від дня заснування ХНМУ, Харків, 30 листопада 2016 р. / ХНМУ. – Харків, 2016. – С. 33–34.