Особливості лікування пацієнтів похилого віку: досвід застосування Олатропілу для корекції когнітивної та вегетативної дисфункцій на фоні артеріальної гіпертензії

No Thumbnail Available

Date

2016

Authors

Кузьмінова, Н.В.
Осовська, Н.Ю.
Князькова, І.І.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Метою даного дослідження було вивчення клінічної ефективності та впливу комбінованої антигіпертензивної терапії з додаванням церебропротектора Олатропіла® на рівень артеріального тиску (АТ), показники нейро-когнітивного тестування, вегетативний статус у пацієнтів похилого віку з артеріальною гіпертензією (АГ) і когнітивними порушеннями (КП). Результати лікування свідчили про високу ефективність запропонованої комбінованої АГТ з додаванням церебропротектора Олатропіла®. Крім нормалізації АТ і психоемоційного стану визначено достовірне зменшення когнітивного дефіциту (покращення пам’яті, прискорення швидкості сенсомоторних реакцій, підвищення стійкості і концентрації уваги) та проявів вегетативної дисфункції при доброму сприйнятті призначеного лікування і відсутності побічних реакцій. Отримані результати дозволяють рекомендувати додавати церебропротектор Олатропіл® до комплексної терапії пацієнтів похилого віку з АГ і когнітивними порушеннями для корекції когнітивної і вегетативної дисфункцій.

Description

Keywords

артеріальна гіпертензія, похилий вік, когнітивні порушення, вегетативна дисфункція, психоемоційний стан, олатропіл

Citation

Кузьмінова Н. В. Особливості лікування пацієнтів похилого віку: досвід застосування Олатропілу для корекції когнітивної та вегетативної дисфункцій на фоні артеріальної гіпертензії / Н. В. Кузьмінова, Н. Ю. Осовська, І. І. Князькова // Лікарська справа. – 2016. – № 1/2. – С. 132–142.