Оптимізації викладання курсу «Фізіологія» у рамках імплементації Закону України «Про вищу освіту»

Thumbnail Image

Date

2015-05-21

Authors

Маракушин, Дмитро Ігорович
Чернобай, Лариса Володимірівна
Сокол, Олена Миколаївна
Васильєва, Оксана Василівна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Відомо, що згідно з рейтингом «Глобального індексу інновацій» за 2013 рік серед 142 країн світу Україна посіла 8-е місце за показником охоплення населення вищою освітою та 21-е місце за рівнем розвитку вищої освіти [1]. Новий Закон України «Про вищу освіту» від 1 липня 2014 року № 1556-VII (далі - Закон) встановлює нові основні правові, організаційні, фінансові засади функціонування системи вищої освіти, створює умови для посилення співпраці державних органів і бізнесу з вищими навчальними закладами на принципах автономії вищих навчальних закладів, поєднання освіти з наукою та виробництвом з метою підготовки конкурентоспроможного людського капіталу для високотехнологічного та інноваційного розвитку країни, самореалізації особистості, забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави у кваліфікованих фахівцях. Завдяки раціональній імплементації цього закону можливо покращити всі показники стосовно якості вищої освіти в Україні.

Description

У етапі розглядаються деякі питання імплементації Закону України «Про вищу освіту» у Харківському націоналізму медичному університеті. З метою оптимізацїї викладання курсу «Фізіологія» студентам другого курсу з 2014-15 навчального фоку на кафедрі фізіології ХНМУ запроваджено покращену методику викладання та оцінювання дисциплины. Наведено деякі аспект цієї методики та зроблено висновки стосовно подальших перспектив.

Keywords

Закон України «Про вищу освіту», фізіологія, вища освіта

Citation

Оптимізації викладання курсу «Фізіологія» у рамках імплементації Закону України «Про вищу освіту» / Д. І. Маракушин, Л. В. Чернобай, О. М. Сокол, О. В. Васильєва // Реалізація закону України «Про вищу освіту» у вищий медичній та фармацевтичній освіті України : матеріали Всеукраїнської навчально-наукової конференції з міжнародною участю, присвяченої пам’яті проф. Л. Я. Ковальчука, Тернопіль, 21–22 травня 2015 р. / Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського. – Тернопіль, 2015. – С. 194–196.