Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10044
Назва: Вивчення антимікробної активності мазей з густим та сухим екстрактом тополі китайської
Автори: Ковальов, В.В.
Ярних, Т.Г.
Ковальов, В.М.
Теми: гнійно-запальний процес
мазі
екстракт тополі
мазева основа
Дата публікації: 2012
Бібліографічний опис: Ковальов В. В. Вивчення антимікробної активності мазей з густим та сухим екстрактом тополі китайської / В. В. Ковальов, Т. Г. Ярних, В. М. Ковальов // Клінічна фармація. – 2012. – Т. 16, № 2. – С. 48–50.
Короткий огляд (реферат): З метою розширення асортименту вітчизняних мазей, що містять у якості активних фармацевтичних інгредієнтів субстанції рослинного походження, проведено дослідження з встановлення антимікробної активності зразків мазей на гідрофільних та емульсійних основах. На основі методу дифузії в агар експериментально досліджена та обґрунтована перспективність, а також можливість розробки технології м’яких лікарських форм, що містять густий (гідрофобну фракцію) та сухий (гідрофільну фракцію) екстракти тополі китайської, призначених для лікування інфекційних ускладнень ран. Результати проведених досліджень показали, що дослідні зразки мазей виявили виражену антимікробну активність на штами S. aureus, B. subtilis, E. coli, P. aeruginosa, P. vulg. Вивчено залежність антимікробної активності від компонентів мазевої основи та доведено переваги використання гідрофільної мазевої основи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10044
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра медицини катастроф та військової медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ковальов В. В. Вивчення антимікробної активності мазей.pdf224,89 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.