Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9999
Title: Діагностика пре-діабету у пацієнтів з гіпертонічною хворобою
Authors: Кочубєй, Оксана Анатоліївна
Кочубей, Оксана Анатольевна
Kochubiei, Oksana
Kovalyova, Olga
Ковалева, Ольга Николаевна
Ковальова, Ольга Миколаївна
Keywords: гіпертонічна хвороба
пре-діабет
цукровий діабет
Issue Date: 2015
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Діагностика пре-діабету у пацієнтів з гіпертонічною хворобою : методичні рекомендації / укладачі: О. М. Ковальова, О. А. Кочубєй ; Харківський національний медичний університет, Український центр науково-медичної інформації та петентно-ліцензійної роботи. – Київ, 2015. – 22 с.
Description: Основною метою авторів, покладеною у створення методичних рекомендацій, є ознайомлення лікарів практичної охорони здоров’я з існуючими методиками діагностики пре-діабету у хворих на ГХ і результатами останніх досліджень у цій галузі, розробка та впровадження єдиного алгоритму обстеження пацієнтів з ГХ та пре-діабетом. Методичні рекомендації базуються на даних вітчизняної, закордонної літератури та аналізу власних спостережень, а саме проведення комплексного обстеження, яке включає: оцінку показників вуглеводного обміну на підставі дослідження рівня глюкози та інсуліну в крові натще і після перорального глюкозо-толерантного тесту (ПГТТ), глікозільованого гемоглобіну (HbA1с), розрахунку індексу інсулінорезистентності – НОМА.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9999
Appears in Collections:Навчально-методичні видання. Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини № 1, основ біоетики та біобезпеки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Методичні+рекомендаціїКовальоваОМКочубєйОА (1).pdf742,81 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.