Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9973
Title: Лучевые эзофагиты при разных методиках лучевой терапии больных немелкоклеточным раком легкого
Other Titles: Radial esophagitises at different techniques of radiation therapy of patients with non-small cell lung cancer
Authors: Белозер, Наталья Владимировна
Старенький, Виктор Петрович
Сухина, Елена Николаевна
Карвасарская, Вера Васильевна
Keywords: недрібноклітинний рак легені
променева терапія
режими прискореного гіперфракціонування
променевий езофагіт
Issue Date: 2015
Citation: Лучевые эзофагиты при разных методиках лучевой терапии больных немелкоклеточным раком легкого / Н. В. Белозер, В. П. Старенький, Е. Н. Сухина, В. В. Карвасарска // Український радіологічний журнал. – 2015. – Т. 23, вип. 2. – С. 147–150.
Abstract: Проведено порівняльний аналіз променевих езофагітів у хворих на недрібноклітинний рак легені (НДРЛ) при різних режимах фракціонування з модифікацією етопозидом і цисплатином на гамма-терапевтичному апараті та лінійному прискорювачі. Застосування режимів прискореного гіперфракціонування з ескалацією дози з модифікацією етопозидом не викликає статистично значимого зростання частоти променевих езофагітів I ступеня. Застосування режиму прискореного гіперфракціонування з ескалацією дози в поєднанні з цисплатином викликає посилення частоти і ступеня тяжкості променевої реакції слизової стравоходу. Частота променевих езофагітів зростає при НДРЛ IIIB стадії і при загальному стані пацієнта за шкалою Карновського менш ніж на 70 балів.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9973
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра онкології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.