Гормони жирової тканини та неоптерін у розвитку атеросклерозу у хворих на стабільну стенокардію та ожиріння

No Thumbnail Available

Date

2012

Authors

Габісонія, Тамарі Несторівна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

На сучасному етапі багато уваги приділяється вивченню адипонектину , який декретується у білій жировій тканині . Також залишаються актуальними питання активації вісфатину у хворих на ожиріння, як регулятора атерогенезу. Цікавість у науковців визиває неоптерін, який є маркером запалення та інтегральним показником активації імунозапальної системи. Також підвищення рівня концентрації неоптеріну виявляється у хворих з атеросклерозом аорти, коронарних артерій, периферійних артерій.

Description

На основі наявних знань з’ясувати роль адипокинів ( адипонектин та вісфатин) у розвитку атеросклеротичного процесу коронарних артерій в залежності від рівня маркера запалення неоптеріну у хворих на стабільну стенокардію та ожиріння.

Keywords

гормони жирової тканини, неоптерін, атеросклероз

Citation

Габісонія Т. Н. Гормони жирової тканини та неоптерін у розвитку атеросклерозу у хворих на стабільну стенокардію та ожиріння / Т. Н. Габісонія // Мультидисциплінарний підхід – ключ до успішної терапевтичної науки та практики : матеріали науково-практичної конференції, Харків, 18 жовтня 2012 р. – Харків, 2012. – С. 49.