Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9183
Title: Клініко-функціональні особливості перебігу гіпертонічної хвороби в поєднанні з ожирінням та аутоімунним тиреоїдитом
Authors: Пліговка, Вікторія Миколаївна
Шапошнікова, Юлія Миколаївна
Keywords: гіпертонічна хвороба
ожиріння
аутоімунний тиреоїдит
Issue Date: 2015
Citation: Пліговка В. М. Клініко-функціональні особливості перебігу гіпертонічної хвороби в поєднанні з ожирінням та аутоімунним тиреоїдитом / В. М. Пліговка, Ю. М. Шапошнікова // Щорічні терапевтичні читання : від досліджень до реалій клінічної практики XXI століття : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвяченої пам’яті академіка Л. Т. Малої, Харків, 23–24 квітня 2015 р. / Національна академія медичних наук України, Міністерство охорони здоров’я України, ДУ «Національний інститут Терапії імені Л. Т. Малої НАМН», Харківський національний медичний університет та ін. – Харків, 2015. – С. 232.
Abstract: Найбільш частими скаргами, які можуть допогти запідозрити наявність зниженої функції щитовидної залози у хворих на гіпертонічну хворобу, ожиріння та аутоїмунний тиреоїдит є сухість шкіри, набряки повік та швидка стомлюваність. Необхідне ретельне цілеспрямоване розпитування хворих для виявлення специфічних симптомів, пов'язаних з гіпотиреозом, оскільки зазвичай скарги пацієнтів мізерні і неспецифічні і тяжкість їх стану не відповідає суб'єктивним відчуттям.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9183
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пліговка, Шапошнікова стр.232.pdf329,64 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.