Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9168
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКлименко, Вікторія Анатоліївна-
dc.contributor.authorКарпушенко, Юлія Валентинівна-
dc.date.accessioned2015-05-21T09:42:24Z-
dc.date.available2015-05-21T09:42:24Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationКлименко В. А. Харчова сенсибілізація як фактор формування функціональних захворювань травної системи у дітей : матеріали науково-практичної конференції "Дні гастроентерології в Києві", Київ, 20–21 листопада 2014 р./ В. А. Клименко, Ю. В. Карпушенко // Лікарська справа. – 2014. – № 2 (1131). – С. 68–72.uk_UA
dc.identifier.otherУДК 616.3 – 008.1 – 053.2 – 056.3 – 02:613.2-
dc.identifier.urihttps://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9168-
dc.description.abstractОбстежено 169 дітей у віці 3-17 років, серед яких 105 – з харчовою сенсибілізацією та 64 дитини без харчової сенсибілізації. Доведено наявність сполучених функціональних розладів органів травлення на тлі харчової сенсибілізації. Серед них переважають ураження біліарного тракту та сфінктера Одді за панкреатичним типом. Доведено значення харчової сенсибілізації в патогенезі функціональної патології підшлункової залози, максимальний вплив якої відмічається в дошкільному віці.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectфункціональні розладиuk_UA
dc.subjectалергіяuk_UA
dc.subjectдітиuk_UA
dc.subjectзахворювання травної системиuk_UA
dc.subjectхарчова сенсибілізаціяuk_UA
dc.titleХарчова сенсибілізація як фактор формування функціональних захворювань травної системи у дітейuk_UA
dc.title.alternativeПищевая сенсибилизация как фактор формирования функциональных расстройств пищеварительной системы у детейuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра пропедевтики педіатрії № 2



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.