Харчова сенсибілізація як фактор формування функціональних захворювань травної системи у дітей

No Thumbnail Available

Date

2014

Authors

Клименко, Вікторія Анатоліївна
Карпушенко, Юлія Валентинівна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Обстежено 169 дітей у віці 3-17 років, серед яких 105 – з харчовою сенсибілізацією та 64 дитини без харчової сенсибілізації. Доведено наявність сполучених функціональних розладів органів травлення на тлі харчової сенсибілізації. Серед них переважають ураження біліарного тракту та сфінктера Одді за панкреатичним типом. Доведено значення харчової сенсибілізації в патогенезі функціональної патології підшлункової залози, максимальний вплив якої відмічається в дошкільному віці.

Description

Keywords

функціональні розлади, алергія, діти, захворювання травної системи, харчова сенсибілізація

Citation

Клименко В. А. Харчова сенсибілізація як фактор формування функціональних захворювань травної системи у дітей : матеріали науково-практичної конференції "Дні гастроентерології в Києві", Київ, 20–21 листопада 2014 р./ В. А. Клименко, Ю. В. Карпушенко // Лікарська справа. – 2014. – № 2 (1131). – С. 68–72.