Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/8488
Title: Дослідження антибактеріальної активності водорозчинних мазей щодо стійких до фторхінолонів клінічних штамів E.coli та P.aeruginosa
Authors: Штанюк, Є.А.
Мінухін, В.В.
Ляпунов, М.О.
Безугла, О.П.
Головіна, О.О.
Головкіна, О.В.
Keywords: E.coli
P.aeruginosa
клінічні штами
мазі з левофлоксацином
мазі з діоксидином
мазі з офлоксацином
Issue Date: 2014
Citation: Дослідження антибактеріальної активності водорозчинних мазей щодо стійких до фторхінолонів клінічних штамів E. coli та P. aeruginosa / Є. А. Штанюк, В. В. Мінухін, М. О. Ляпунов, О. П. Безугла, О. О. Головіна, О. В. Головкіна // Актуальні інфекційні захворювання. Клініка, діагностика, лікування та профілактика : матеріали науково-практичної конференції, Київ, 27–28 листопада 2014 р. / Українська військово-медична академія. – Київ, 2014. – С. 398–403.
Abstract: В дослідах in vitro доведено, що мазі з офлоксацином або левофлоксацином, виготовлені на гідрофільній основі, малоефективні по відношенню до полірезистентних клінічних штамів E. coli № 6 та P. aeruginosa № 16. При додаванні до складу мазей з офлоксацином та левофлоксацином на водорозчинній основі препаратів, що посилюють проникнення антибіотиків до мікробних клітин (0,5 % динатрію едетату та комбінації 0,5 % динатрію едетату й 5 % димексид), спостерігалася тільки тенденція до зростання зон затримки росту клінічних штамів E. coli № 6 та P. aeruginosa № 16. Встановлена висока антимікробна активність мазі з діоксидином, яка не залежала від складу водорозчинної основи та можливої резистентності досліджених грамнегативних бактерій до антибіотиків.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/8488
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра мікробіології, вірусології та імунології імені професора Д.П. Гриньова

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ШТАНЮК_СТАТЬЯ_ 2014.doc132,5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.