Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/772
Title: Організаційна структура бази даних катамнезу онкологічних хворих із пізніми метастатичними пухлинами для їх ретроспективного аналізу
Authors: Радзішевська, Євгенія Борисівна
Васильєв, Леонід Якович
Вікман, Ян Едуардович
Сорочан, Павло Петрович
Насонова, Алла Миколаївна
Keywords: метахронні пухлини
статистична обробка
Issue Date: 2011
Citation: Організаційна структура бази даних катамнезу онкологічних хворих із пізніми метастатичними пухлинами для їх ретроспективного аналізу / Л. Я. Васильєв, Є. Б. Радзішевська, Я. Е. Вікман, П. П. Сорочан, А. М. Насонова // Український радіологічний журнал = Ukrainian Journal of Radiology. – 2011. – Том 19, № 4. – С. 414–419.
Abstract: Мета роботи: Описати інформаційну структуру бази даних, призначеної для наукового аналізу проблем, пов’язаних з появою і розвитком вторинних, метахронних і пізніх метастатичних пухлин. Матеріали і методи: Для створення бази даних використовували програмний комплекс «База даних хворих», створений в ДУ Інститут медичної радіології ім. С.П. Григор’єва НАМН України. Тип і структура накопичуваної інформації відповідають записам паперових історій хвороби. Інформацію представлено в максимально формалізованому вигляді за допомогою довідкових таблиць. Результати: Створено електронну базу даних, що максимально відповідає паперовому варіанту історії хвороби і придатну для подальшої математичної обробки інформації, що в ній міститься. Висновки: В результаті накопичення в розробленій базі даних необхідної кількості інформаційних одиниць буде отримано масив структурованої формалізованої інформації, що дозволяє провести сучасну статистичну обробку даних, пов'язаних із появою та розвитком вторинних, метахронних і пізніх метастатичних пухлин.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/772
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра медичної та біологічної фізики і медичної інформатики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Організаційна структура бази даних катамнезу.doc93,5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.