Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/7270
Title: Вивченння антимікробної активності мазей, які містять офлоксацин та евофлоксацин, щодо основних збудників ранової інфекції
Authors: Штанюк, Євгенія Анатоліївна
Мінухін, Валерій Володимирович
Ляпунов, Микола Олександрович
Лисокобилка, Олексій Андрійович
Keywords: антибактеріальні мазі
S. aureus
офлоксацин
левофлоксацин
E.coli
P.aeruginosa
Issue Date: 2014
Citation: Вивченння антимікробної активності мазей, які містять офлоксацин та евофлоксацин, щодо основних збудників ранової інфекції / Є. А. Штанюк, В. В. Мінухін, М. О. Ляпунов, О. А. Лисокобилка // Biomedical and biosocial anthropology. – 2014. – № 22. – С. 64–67.
Abstract: У дослідах in vitro вивчена антибактеріальна активність 11 мазей , що містять офлоксацин, і 11 мазей, що містять левофлоксацин, на стандартні штами Escherichia coli, Pseudomonos aeruginosa і Staphylococcus aureus. Відзначено, що при використанні мазі з офлоксацином на водорозчинних основах з додаванням 10 % фармасолву спостерігаються найбільші зони затримки росту P.aeruginosa і тенденція до їх зростанню при додаванні 10 % ДМСО, 5-10 % транскутолу Р, 0,5 % трилону Б. При застосуванні мазей з левофлоксацином на водорозчинних основах має місце достовірне збільшення зон затримки росту при додаванні трилону Б в поєднанні з 5 % ДМСО, 10 % ДМСО і тенденція до зростання при додаванні 5 % ДМСО, 5 % фармасолву, 10 % транскутолу, 0,5 % трилону Б.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/7270
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра мікробіології, вірусології та імунології імені професора Д.П. Гриньова

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Штанюк Є.А. стаття Вінниця.doc119 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.