Вивченння антимікробної активності мазей, які містять офлоксацин та евофлоксацин, щодо основних збудників ранової інфекції

No Thumbnail Available

Date

2014

Authors

Штанюк, Євгенія Анатоліївна
Мінухін, Валерій Володимирович
Ляпунов, Микола Олександрович
Лисокобилка, Олексій Андрійович

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

У дослідах in vitro вивчена антибактеріальна активність 11 мазей , що містять офлоксацин, і 11 мазей, що містять левофлоксацин, на стандартні штами Escherichia coli, Pseudomonos aeruginosa і Staphylococcus aureus. Відзначено, що при використанні мазі з офлоксацином на водорозчинних основах з додаванням 10 % фармасолву спостерігаються найбільші зони затримки росту P.aeruginosa і тенденція до їх зростанню при додаванні 10 % ДМСО, 5-10 % транскутолу Р, 0,5 % трилону Б. При застосуванні мазей з левофлоксацином на водорозчинних основах має місце достовірне збільшення зон затримки росту при додаванні трилону Б в поєднанні з 5 % ДМСО, 10 % ДМСО і тенденція до зростання при додаванні 5 % ДМСО, 5 % фармасолву, 10 % транскутолу, 0,5 % трилону Б.

Description

Keywords

антибактеріальні мазі, S. aureus, офлоксацин, левофлоксацин, E.coli, P.aeruginosa

Citation

Вивченння антимікробної активності мазей, які містять офлоксацин та евофлоксацин, щодо основних збудників ранової інфекції / Є. А. Штанюк, В. В. Мінухін, М. О. Ляпунов, О. А. Лисокобилка // Biomedical and biosocial anthropology. – 2014. – № 22. – С. 64–67.