Структурно-функціональні зміни міокарда лівого шлуночка у хворих на хронічне обструктивне захворювання легень в сполученні з артеріальною гіпертензією

No Thumbnail Available

Date

2014-03

Authors

Дєлєвська, Валентина Юріївна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Аналіз отриманих результатів свідчить про формування систолічної дисфункції та розвиток ексцентричної гіпертрофії лівого шлуночка (ЛШ) при прогресуванні хронічного обструктивного захворювання легень на фоні артеріальної гіпертензії. Зниження систолічної функції ЛШ пояснюється тим, що при ексцентричній гіпертрофії збільшується маса міокарда ЛШ без потовщення його стінок, збільшується жорсткість камери серця, яка є маркером псевдонормального типу діастолічної дисфункції.

Description

Keywords

хронічне обструктивне захворювання легень, артеріальна гіпертензія, лівий шлуночок

Citation

Дєлєвська В. Ю. Структурно-функціональні зміни міокарда лівого шлуночка у хворих на хронічне обструктивне захворювання легень в сполученні з артеріальною гіпертензією / В. Ю. Дєлєвська // Проблеми атеросклерозу як системної патології : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, Харків, 20 березня 2014 р. / ДУ «Національний інститут терапії ім. Л. Т. Малої НАМН України», ХНМУ. – Харків, 2014. – С. 37.