Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/5691
Title: Трансформація харківського клубного дозвілля в умовах модернізаційних перетворень кінця ХІХ - початку ХХ століття
Authors: Альков, Володимир Андрійович
Keywords: клубне дозвілля
Issue Date: 2014
Citation: Альков В. А. Трансформація харківського клубного дозвілля в умовах модернізаційних перетворень кінця ХІХ - початку ХХ століття / В. А. Альков // Вісник Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. Серія Історія України. Українознавство: історичні та філософські науки. – Харків : ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2014. – № 1088. – Вип. 17. – C. 30–39.
Abstract: У статті на прикладі Харкова розглядається проблема модернізації клубного дозвілля мешканців великих міст Російської імперії. Автор звертає особливу увагу на тенденцію до демократизації клубів і виникнення в місті закладів за ознакою інтересів чи професії, зміну їх ролі в повсякденному житті городян. Зроблено висновок про те, що клубна культура поширилась на широкі верстви населення, сприяла консолідації нових страт міського співтовариства. Визначено, що сформувався новий тип клубу, який являв собою дозвіллєвий комплекс. Встановлено, що клубне дозвілля в цей період стало частиною міського способу життя.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/5691
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра суспільних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Альков ТРАНСФ.doc133 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.