Оцінка ефективності впливу низькоінтенсивного ультразвукового випромінювання на сформовані біоплівки та попередження формування біоплівок E.coli та S.aureus

No Thumbnail Available

Date

2013

Authors

М’ясоєдов, Валерій Васильович
Мішина, Марина Митрофанівна
Давиденко, Вячеслав Борисович
Давиденко, Наталія В’ячеславівна
Дубовик, Олена Сергіївна
Мішин, Юрій Михайлович

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Дія ультразвукового випромінювання низької інтенсивності від 2 до 3 Вт/см2 з робочою частотою коливань 26,5 кГц, амплітудою коливань від 50 до 80 мкм викликає руйнування сформованих біоплівок та запобігає їх вторинному формуванню з планктонних клітин E. coli та S. aureus. Одержані експериментальні результати дають підставу щодо включення в комплексну терапію гнійно-запальних захворювань ультразвукову обробку осередків запалення спільно з санацією їх протимікробними розчинами.

Description

Keywords

E.соli, S.aureus, ультразвукове низькоінтенсивне випромінювання, біоплівка, гнійно-запальні захворювання

Citation

Оцінка ефективності впливу низькоінтенсивного ультразвукового випромінювання на сформовані біоплівки та попередження формування біоплівок E.coli та S.aureus / В. В. М’ясоєдов, М. М. Мішина, В. Б. Давиденко, Н. В. Давиденко, О. С. Дубовик, Ю. М. Мішин // Епідеміологічні дослідження в клінічній медицині: досягнення та перспективи : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, Харків, 3–4 жовтня 2013 р. / ХНМУ. – Харків, 2013. – С. 174–175.