Возрастная и гендерная динамика нейронов лобной извилины головного мозга человека

Loading...
Thumbnail Image

Date

2013

Authors

Масловський, Сергій Юрійович
Масловский, Сергей Юрьевич
Maslovsky, Sergey
Бережна, Марія Олександрівна
Бережная, Мария Александровна
Berezhna, Mariya
Гаргін, В.В.
Гаргин, В.В.
Gargin, Vitaliy

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Луганський державний медичний університет

Abstract

Метою дослідження з'явилося вивчення закономірності зміни щільності нейронів в V шарі кори верхньої лобової звивини головного мозку людини в осіб різної статі й віку. Встановлено, що зниження щільності нейронів в онтогенезі супроводжується майже трикратним зменшенням як у чоловіків, так і у жінок. У віці до 50 років щільність нейронів у чоловіків значимо вище, ніж у жінок. У віці 51-75 років спостерігається протилежна тенденція. У старшій віковій групі розходжень у щільності нейронів між чоловіками й жинками не спостерігається. Імовірність загибелі нейронів можна вважати постійною протягом життя, починаючи з 20 років, за вийнятком періоду 45-65 років, у якому вона дорівнює 60% проти 15% в інші періоди життя.

Description

Keywords

головний мозок, головной мозг, brain, нейрон, нейрон, neuron, верхня лобова звивина, верхняя лобная извилина, upper frontal gyrus

Citation

Масловский С. Ю. Возрастная и гендерная динамика нейронов любной извилины головного мозга человека / С. Ю. Масловський, М. А. Бережная, В. В. Гаргин // Український медичний альманах. – 2013. – Т, 16, № 3, додаток. – С. 61–63.