Антитиреоїдні антитіла у розвитку ендогенної інтоксикації при пептичній виразці дванадцятипалої кишки у хворих на автоімунний тиреоїдит

No Thumbnail Available

Date

2013-03

Authors

Залюбовська, Олена Іллівна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

У розвитку синдрому ендогенної інтоксикації, що розвивається більше ніж у половини хворих на пептичну виразку дванадцатипалої кишки в поєднанні з аутоімунним тиреоїдитом, суттєва роль належить антитілам до тиреопероксидази та тиреоглобуліну, які індукують надлишкове утворення продуктів ліпопероксидації, що в цілому сприяє накопиченню токсичного (МСМ254) та катаболічного (МСМ280) (пулів ендотоксинів та потребує призначення лікарських препаратів дезінтоксикаціонної дії.

Description

Keywords

Citation

Залюбовська О. І. Антитиреоїдні антитіла у розвитку ендогенної інтоксикації при пептичній виразці дванадцятипалої кишки у хворих на автоімунний тиреоїдит / О. І. Залюбовська // Досягнення та перспективи експериментальної і клінічної ендокринології (Дванадцяті Данилевські читання) : матеріали наук.-практ. конф. з міжнар. участю (Харків, 14–15 березня 2013 р.) / ДУ Ін-т проблем ендокринної патології ім. В. Я. Данилевського НАМН України, Харк. нац. мед. ун-т МОЗ України, Харк. мед. акад. післядиплом. освіти МОЗ України [та ін.]. – Харків, 2013. – С. 50.