Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/3045
Title: Імунозапальні та профібротичні фактори у хворих хронічною серцевою недостатністю та цукровим діабетом 2 типу
Authors: Наріжна, Анна Василівна
Issue Date: Jan-2013
Publisher: ХНМУ
Citation: Наріжна А. В. Імунозапальні та профібротичні фактори у хворих хронічною серцевою недостатністю та цукровим діабетом 2 типу / А. В. Наріжна // Медицина третього тисячоліття : збірник тез міжвузівської конференції молодих вчених та студентів, Харків, 15–16 січня 2013 р. / Харківський національний медичний університет. – Харків, 2013. – С. 98.
Abstract: Метою даного дослідження є покращення діагностики та лікування дисфукції нирок у хворих хронічну серцеву недостатність та її поєднання з цукровим діабетом 2 типу на підставі вивчення клубочкової (мікроальбумінерія, швидкость клубочкової фільтрації)та канальцевої (β2-мікроглобулін) функцій нирок, маркерів імунного запалення(прозапального ІЛ-1β, протизапального ІЛ-10 цитокінів) фібротичних (МСР-1) та протифібротичних (ММР-9) факторів, визначення їх ролі у прогресуванні кардіоренального синдрому та ефективності дії β-адреноблокаторів. Будуть використані загально клінічні, інструментальні, лабораторні та статистичні методи дослідження. В дисертаційній роботі планується обстежити 105 хворих на ХСН коронарогенного генезу -50 хворих на ізольовану ХСН та 45 - з ХСН в поєднанні з ЦД 2 типу, а також 20 осіб контрольної групи.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/3045
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 2 і клінічної імунології та алергології ім. ак. Л.Т. Малої

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Нарижна тези.doc23 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.