Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27442
Title: Спосіб лікування генералізованого пародонтиту хронічного перебігу І і ІІ ступеня розвитку при поєднанні з лямбліозом
Authors: Савєльєва, Н.М.
Соколова, І.І.
Герман, С.І.
Скидан, К.В.
Issue Date: 2020
Citation: Спосіб лікування генералізованого пародонтиту хронічного перебігу І і ІІ ступеня розвитку при поєднанні з лямбліозом : інформаційний лист про нововведення в сфері охорони здоров’я № 181–2020 / Н. М. Савєльєва, І. І. Соколова, С. І. Герман, К. В. Скидан ; ХНМУ, Укрмедпатентінформ. – Київ : Укрмедпатентінформ МОЗ України, 2020. – 4 с.
Abstract: Висока ефективність розробленого способу лікування генералізованого пародонтиту (ГП) хронічного перебігу І і ІІ ступеня розвитку при поєднанні з лямбліозом пов’язана з використанням препаратів здебільшого природного походження, дія яких спрямована на головні ланцюги патогенезу ГП, за рахунок чого відбувається елімінація мікробного чинника як джерела запалення й порушення метаболізму пародонту та аутоімунізації організму. Саме за рахунок ефектів препаратів, які взаємопотенціюють один одного і впливають на різні ланки імунітету, чинять різнопланову дію, відбувається гальмування та пригнічення аутоімунних процесів, нормалізація показників імунореактивності організму, прискорюються процеси регенерації тканин пародонту. Інформаційний лист складено за матеріалами НДР "Формування та впровадження сучасних наукових підходів до діагностики, лікування і профілактики стоматологічної патології у дітей і дорослих", номер держреєстрації 0118U000939, термін виконання 2018-2020 р.р.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27442
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Інформ.лист.pdf344,67 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.