Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26844
Title: Неінвазивні ультразвукові маркери діагностики вторинного зморщування нирки внаслідок міхурово-сечовідного рефлюксу у дитини на підставі клінічного спостереження
Authors: Mуратова, K.Г.
Гончарь, M.O.
Keywords: міхурово сечовідний рефлюкс
зморщування нирки
ультразвукові маркери
Issue Date: 2020
Citation: Муратова K. Г. Неінвазивні ультразвукові маркери діагностики вторинного зморщування нирки внаслідок міхурово-сечовідного рефлюксу у дитини на підставі клінічного спостереження / K. Г. Mуратова, M. O. Гончарь // Современная педиатрия. Україна. – 2020. – 3 (107). – С. 87–92.
Abstract: Клінічний випадок. Наведено клінічне спостереження дитини 10 років з міхурово сечовідним рефлюксом (МСРЇ, що призвело до вторинного зморщування нирки, обговорення якого включило анамнестичні дані, лабораторні та інструментальні дослідження, діагностичні критерії захворювання. Дитина обстежена за стандартами пацієнтів нефрологічного профілю. Автором проведено ультразвукове дослідження сечового міхура та нирок з доплерографією. Висвітлені сучасні ультразвукові і допплерографічні маркери МСР у дітей. Висновки. Використання запропонованих ультразвукових ознак дає можливість ранньої неінвазивної діагностики вторинного зморщування нирок внаслідок МСР та його своєчасного лікування.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26844
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 1 та неонатології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.