Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26424
Title: Вивчення фармакологічних властивостей густого екстракту з корнеплодів моркви – нового потенційного препарату з репаративною дією
Authors: Єрмоленко, Т.І.
Шаповал, O.M.
Чорна, Н.С.
Issue Date: Feb-2020
Citation: Єрмоленко Т. І. Вивчення фармакологічних властивостей густого екстракту з корнеплодів моркви – нового потенційного препарату з репаративною дією / Т. І. Єрмоленко, О. М. Шаповал, Н. С. Чорна // Dynamics of the development of world science : Abstracts of the 6th International scientific and practical conference, Vancouver, Canada, 2020. – Vancouver, 2010. – Pp. 554–562.
Abstract: В процесі проведеного дослідження встановлено відсутність токсичної дії при одноразовому внутрішньошлунковому введенні щурам густого екстракту з корнеплодів моркви (ГЕКМ) в дозі 5000 мг/кг, що свідчить про те, що ЛД50 ГЕКМ знаходиться за межами 5000 мг/кг. Згідно з токсикологічною класифікацією речовин К.К. Сидорова ГЕКМ належать до V класу токсичності – практично нешкідливих речовин. Вивчення впливу ГЕКМ на перебіг карагенінового запалення лапи у щурів показало значущу, майже на рівні препарату порівняння диклофенаку натрію, здатність ГЕКМ пригнічувати запалення. Отримані дані свідчать про високий ступінь безпечності ГЕКМ, та наявності в складі репаративної дії ГЕКМ значущого протизапального ефекту, що робить його перспективним для подальшого вивчення з метою створення нового лікарського засобу для лікування захворювань шкіри.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26424
ISBN: 978-1-4879-3791-1
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фармакології та медичної рецептури

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Єрмоленко Т.І., стаття.docx45,17 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.