Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/25805
Title: Рівень фактору росту фібробластів-19 у хворих на цукровий діабет 2 типу та хронічний некалькульозний холецистит, в залежності від тривалості захворювання
Authors: Журавльова, Лариса Володимирівна
Тимошенко, Галина Юріївна
Keywords: фактор росту фібробластів
цукровий діабет 2 типу
хронічний некалькульозний холецистит
метаболічні порушення
Issue Date: 2020
Citation: Журавльова Л. В. Рівень фактору росту фібробластів-19 у хворих на цукровий діабет 2 типу та хронічний некалькульозний холецистит, в залежності від тривалості захворювання / Л. В. Журавльова, Г. Ю. Тимошенко // Досягнення та перспективи експериментальної і клінічної ендокринології (Дев'ятнадцяті Данилевські читання) : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, Харків, 27–28 лютого 2020 року / Міністерство охорони здоров'я України, Інститут проблем ендокринної патології ім. В. Я. Данилевського НАМН України. – Харків, 2020. – С. 167–168.
Abstract: Цукровий діабет є однією з найбільш важливих проблем сучасної медичної науки, що визначається поліорганним характером ураження та незворотністю змін багатьох функціональних систем життєзабезпечення людини. Збільшується кількість населення віком після 40 років, людей з генетичною схильністю до розвитку ЦД, осіб з ожирінням, малорухомим способом життя, хронічними стресами, курінням та вживанням алкоголю, що зумовлює зростання поширеності діабету у світі. ЦД асоціюється з широким спектром захворювань гепатобіліарної системи, які здатні ускладнювати його перебіг і погіршувати прогноз.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/25805
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тимошенко тези Данилевські читання.pdf291,2 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.