Можливості застосування густого екстракту з корнеплодів моркви в лікуванні опікових ран шкіри

No Thumbnail Available

Date

2019-09

Authors

Єрмоленко, Тамара Іванівна
Шаповал, Ольга Миколаївна
Чорна, Наталія Степанівна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

В процесі проведеного дослідження отримані результати, що дозволяють зробити висновок про значущу ранозагоювальну дію густого екстракту з корнеплодів моркви, яка переважає в 2,7 разу таку препарату порівняння мазі «Вундехіл» на моделі опікової рани шкіри ІІ ступеню у щурів. Можна припустити, що значуща репаративна дія густого екстракту з корнеплодів моркви обумовлена високим вмістом β-каротину, який має доказані ранозагоювальні та репаративні властивості та застосовується в лікуванні ранового процесу. Результати проведеного дослідження свідчать про можливість застосування густого екстракту з корнеплодів моркви в лікуванні опікової рани шкіри.

Description

Keywords

морква посівна, репаративна дія, харчові рослини, лікарські засоби для лікування ран, густий екстракт з корнеплодів моркви, опікова рана, ранозагоювальна дія

Citation

Єрмоленко Т. І. Можливості застосування густого екстракту з корнеплодів моркви в лікуванні опікових ран шкіри / Т. І. Єрмоленко, О. М. Шаповал, Н. С. Чорна // Topical issues of the development of modern science : Abstracts of I International Scientific and Practical Conference, Sofia, Bulgaria, 18–20 September 2019. – Sofia : Publishing House “ACCENT”, 2019. – Pp. 244–248.