Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/23783
Title: Сучасний підхід до діагностики та лікування дисфункції ниркового трансплантату у пацієнтів з коморбідною патологією
Authors: Желєзнікова, Марина Олександрівна
Андон'єва, Ніна Михайлівна
Лісова, Ганна Володимирівна
Keywords: хронічна хвороба нирок (ХХН)
замісна ниркова терапія (ЗНТ)
трансплантація нирки (ТН)
поліомавірусна інфекція
Issue Date: 30-May-2019
Citation: Желєзнікова М. О. Сучасний підхід до діагностики та лікування дисфункції ниркового трансплантату у пацієнтів з коморбідною патологією / М. О. Желєзнікова, Н. М. Андоньєва, Г. В. Лісова // Урологія, андрологія, нефрологія – досягнення, проблеми, шляхи вирішення : матеріали науково-практичної конференції, Харків, 30–31 травня 2019 року / під ред. В. М. Лісового, І. М. Антоняна [та ін.]. – Харків, 2019. – С. 113–115.
Abstract: Аллотрансплантація нирки у наш час є рутинним методом радикального лікування термінальної хронічної ниркової недостатності. Однак незважаючи на прогрес у трансплантології нирки порушення ниркової функції залишається актуальною проблемою. Поліомавірус-асоційована нефропатія спостерігається приблизно у 5% реципієнтів ниркового трансплантату, та може призводити до втрати функції трансплантату нирки до 80 % випадків. Проведене дослідження показало виявлення ВКV у 24 % випадків, спостерігається пряма залежність між одночасним виявленням віремії та вірурії і зниженням показників функціонального стану трансплантованої нирки, а редукція імуносупресивної терапії є ефективною для профілактики поліомавірус- асоційованої нефропатії.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/23783
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра урології, нефрології та андрології імені професора А.Г. Подрєза

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Железникова - Полиомавирусная инфекция.docx26,71 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.