Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22850
Title: Гендерні та вікові особливості змін біохімічних параметрів тв показників жорсткості судин у пацієнтів з артеріальною гіпертензією та абдомінальним ожирінням
Authors: Петренкова, Катерина Олександрівна
Світлична, Катерина Володимирівна
Ільченко, Ірина Анатоліївна
Keywords: гендерні особливості
біохімічні показники
жорткість судин
Issue Date: 2019
Citation: Петренкова К. О. Гендерні та вікові особливості змін біохімічних параметрів тв показників жорсткості судин у пацієнтів з артеріальною гіпертензією та абдомінальним ожирінням / К. О. Петренкова, К. В. Світлична, І. А. Ільченко // Досягнення медичної науки як чинник стабільності розвитку медичної практики : збірник матеріалів науково–практичної конференції, 8–9 березня 2019 року, м. Дніпро. – Дніпро : Громадська організація наукових медичних досліджень «Salutem», 2019. – С. 90–92.
Abstract: У чоловіків та жінок з АГ та АО до 50 років не відбувалось значних змін еластичності судин та досліджуваних біохімічних показників. Після 50 років у чоловік та жінок значно погіршувалась еластичність судин. У жінок зміни еластичності судин відбувались на тлі активації процесів пероксидації, а у чоловіків – на тлі гіперліпідемії та посилення процесів неспецифічного запалення. Виявленні зміни важливо враховувати для проведення адекватного лікування пацієнтів з АГ та АО.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22850
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.