Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20935
Title: Показники емоційного стану студентів як фактор адаптації до умов соціуму
Authors: Ващук, М.А.
Ісаєва, І.М.
Щасна, І.О.
Keywords: емоційний стан
адаптація
студенти
Issue Date: 24-Oct-2018
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Ващук М. А. Показники емоційного стану студентів як фактор адаптації до умов соціуму / М. А. Ващук, І. М. Ісаєва, І. О. Щасна // Громадське здоров’я в Україні: проблеми та способи їх вирішення : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю (до 95-річного ювілею з дня заснування кафедри громадського здоров’я та управління охороною здоров’я ХНМУ), м. Харків, 24 жовтня 2018 р. – Харків, 2018. – С. 66–67.
Abstract: Здоров’я – запорука повноцінного життя кожної людини. Експерти МОЗ вважають, що здоров’я населення на 50-55% залежить від способу життя. Однією з ланкою здорового способу життя є психологічний стан. Важливою стороною психічної діяльності людини є емоції та почуття, як своєрідне ставлення до навколишнього світу й самої себе, що проявляється у вигляді переживань [1, c. 65–66]. Переживання з одного боку залежить від умов громадського життя, а з іншого – робить певні соціальні внески в будь-які сфери життєдіяльності людини [2, c. 70]. Тому найбільшим коливанням емоційного стану піддається молодь, особливо студенти, котре обумовлене значним фізичним й емоційним навантаженням, що, безумовно, відображається на особливостях формування адаптаційних можливостей організму.
Description: Результати дослідження дозволили встановити, що здоров’я студентської молоді, а саме емоційний стан – впливає на процеси соціальної адаптації організму до умов навколишнього середовища. Також це суспільно значимий показник демографічного стану населення, тому що часті захворювання призводять до зменшення якості навчальної, а згодом – і професійної діяльності.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20935
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2018.10.24 - Исаева Ващук.doc244 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.