Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20396
Title: Вплив рецептивної афферентації на процеси загартовування у людей молодого віку
Authors: Матрунич, Д.О.
Блінова, О.В.
Шуляк, К.Ю
Смоляр, С.К.
Борохвостов, В.І.
Keywords: рецептивна афферентація
процеси загартовування
люди молодого віку
Issue Date: 16-May-2018
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Вплив рецептивної афферентації на процеси загартовування у людей молодого віку / Д. О.Матрунич, О. В. Блінова, К. Ю. Шуляк, С. К. Смоляр, В. І. Борохвостов // Фізіологія – медицині, фармації та педагогіці: актуальні проблеми та сучасні досягнення : V Всеукраїнська наукова конференція студентів та молодих вчених з фізіології з міжнародною участю, Харків, 16 травня 2018 р. / ред. колегія: Д. І. Маракушин [та ін.]. – Харків, 2018. – С. 65.
Abstract: Керований позитивний ефект від використання холодового фактора підвищує імунітет і покращує терморегуляцію, що демонструється зниженням відсотка застудних захворювань серед людей молодого віку. Негативний вплив навчального процесу усувається за допомогою активації стрес-лімітучих впливів на основі позитивного прийому.
Description: Стан імунітету може змінюватися залежно від клімату, сезону і погоди. Це підтвержується високим відсотком застудних захворювань серед студентів у холодний період року. Тригерним механізмом, як правило, є холодовий фактор (Абрамович С.Г., Аділов В.В., 2009). Сприяє виникненню застудних захворювань гіпотермія, яка викликає рецидивуючі або реінфекційні форми хвороби з виникненням серйозних ускладнень. Проте, холодовий фактор може мати і позитивний вплив (Horsak M., Polashkova V.,2018). Є багато способів використання холодового ефекту, але ще мало вивчено рефлекторні механізми впливу м'язової системи на температуру тіла людини (Kagner-Muniz D, Kelly S., 2018). Екстероцептивна та пропріоцептивна афферентація вкрай важливі для регулювання діяльності організму людини. Мета дослідження. Визначення впливу холодового фактору в якості активатора стрес- лімітуючої системи до дії факторів зовнішнього середовища та як метод загартовування організму.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20396
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Конф.тези-19-Матрунич.pdf631,77 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.