Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/1682
Title: Показники синдрому ендогенної «метаболічної» інтоксикації у хворих на неалкогольний стеатогепатит, поєднаний з хронічним некалькульозним холециститом, при застосуванні комбінованої терапії
Authors: Бабак, Олег Якович
Фадєєнко, Галина Дмитрівна
Фролов, В.М.
Круглова, О.В.
Keywords: неалкогольний стеатогепатит
хронічний некалькульозний холецистит
середні молекули
ліпопероксидація
Глутаргін
Артишоку екстракт-Здоров’я
лікування
Issue Date: 2012
Citation: Показники синдрому ендогенної «метаболічної» інтоксикації у хворих на неалкогольний стеатогепатит, поєднаний з хронічним некалькульозним холециститом, при застосуванні комбінованої терапії / О. Я. Бабак, Г. Д. Фадєєенко, В. М. Фролов, О. В. Круглова // Сучасна гастроентерологія. – 2012. – № 1. – С. 17–24.
Abstract: У хворих коморбідною патологією у вигляді неалкогольного стеатогепатиту (НАСГ), поєднаного з хронічним некалькульозним холециститом(ХНХ), при загостренні хронічного патологічного процесу в паренхімі печінки виявлено підвищення в сироватці крові концентрації "середніх молекул"(СМ) та продуктів перекисного окислення липідів(ПОЛ). Це свідчить про наявність у паціентів синдрому ендогенної "метаболічної" інтоксикації(СЕМІ) та активації процесів ПОЛ. Використання в лікувальному комплексі вітчизняних лікувальних засобів — метаболічно активного препарату «Глутаргін» та фітопрепарату «Артишоку екстракт-Здоров'я» сприяло поряд з прискоренням досягнення клініко-біохімічної ремісії НАСГ,зниженню до норми вмісту СМ та продуктів ПОЛ в сироватці крові.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/1682
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Babak, Fadieienko Gastro 1_2012.pdf163,84 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.