Клініко-генетичні фактори ризику структурно-функціональних порушень кісткової тканини у молодих осіб, хворих на остеоартроз та ожиріння

Thumbnail Image

Date

2017-03-17

Authors

Пасіешвілі, Л.М.
Терешкін, К.І.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

ХНМУ

Abstract

На основі порівняльного клініко-інформаційного аналізу частоти окремих клінічних та генеалогічних факторів серед хворих на ОА з та без порушень СФСКТ (остеопенія, остеопороз) визначені інформативні анамнестичні індикатори та прогностична цінність поліморфних варіантів генотипу по генам VDR, LCT, FDPS. Опрацьовано алгоритм прогнозування ризику ОА, який базується на використанні прогностичного значення інформативних факторів і структурно має вигляд таблиці, що містить індикатори оцінки – ПК і шкалу оцінки результату прогнозування. Застосування опрацьованого табличного алгоритму реалізує прогностичний підхід до оцінки ризику розвитку ОА.

Description

Keywords

остеопороз, остеоартроз, клініко-генеалогічні фактори

Citation

Пасієшвілі Л. М. Клініко-генетичні фактори ризику структурно-функціональних порушень кісткової тканини у молодих осіб, хворих на остеоартроз та ожиріння / Л. М. Пасієшвілі, К. І. Терешкін // Патологія суглобів з позицій поліпрофільного підходу : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, Харків, 17 березня 2017 г. / Харківський національний медичний університет. – Харків, 2017. – С. 78–81.