Окиснювально-метаболічні властивості ротової рідини в оцінці клінічної ефективності есенціальних фосфоліпідів: результати тривалого моніторингу хворих на генералізований патодонтит

Thumbnail Image

Date

2016

Authors

Бабай, Оксана Миколаївна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Актуальні проблеми сучасної медицини

Abstract

Тривалий клінічний моніторинг груп пацієнтів з ГП, що отримували лікування за диференційованими терапевтичними стоматологічними комплексами дозволив виявити закономірності окиснювально-відновних властивостей ротової рідини на етапах перебігу захворювання та визначити, що використання ессенціальних фосфоліпідів дозволяє значно корегувати змінені функції АОС та зменшувати інтенсивність процесів ПОЛ мембран клітин і забезпечує більш тривалий та стійкий термін метаболічної ремісії ГП. Застосування препаратів групи ессенціальних фосфоліпідів у комплексній патогенетично обґрунтованій терапії, що у разі депонування препарату шляхом інфільтраційних ін`єкцій в поєднанні з застосуванням пародонтальної пов’язки є більш ефективним, ніж лише при внутрішньовенному введенні. Отримані закономірності динаміки змін індикативних показників ротової рідини можна застосовувати у якості критеріїв добору та повторності застосування терапевтичних стоматологічних комплексів для попередження загострень генералізованого пародонтиту.

Description

Keywords

генералізований пародонтит, есенціальні фосфоліпіди, ефективність лікування, окиснювально-метаболічні властивості

Citation

Бабай О. М. Окиснювально-метаболічні властивості ротової рідини в оцінці клінічної ефективності есенціальних фосфоліпідів: результати тривалого моніторингу хворих на генералізований патодонтит / О. М. Бабай // Актуальні проблеми сучасної медицини. – 2016. – Том 16, № 2 (54). – С. 5–10.