Визначення порушень стану ендотелію у хворих на гіпертонічну хворобу у поєднанні з ожирінням та гіперурикемією

No Thumbnail Available

Date

2016

Authors

Молодан, Дмитро Володимирович

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Молодан Д.В.Визначення порушень стану ендотелію у хворих на гіпертонічну хворобу у поєднанні з ожирінням та гіперурикемією / Д.В. Молодан //Актуальні питання діагностики, лікування і профілактики коморбідної патології в практиці сімейного лікаря : III всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю, Тернопіль 10–11 березня 2016 року / Тернопільський державний медичний університет імені І.Я.Горачевського - Тернопіль, 2016.-С 43

Description

В дослідженні було встановлено, що в групі з ГУ, СК найбільш тісно корелює з інсуліном (r=0,65, р<0,05), індексом НОМА (r=0,65, р<0,05) і тригліцеридами (r=0,82, р<0,05). Проведен- ня регресійного аналізу дозволило визначити найбільш вагомі чин- ники, які впливають на функцію ендотелію у хворих з ГУ.

Keywords

ендотелій, гіпертонічна хвороба, ожиріння, гіперурикемія, НОМА, ЕЗВД

Citation

Молодан Д. В. Визначення порушень стану ендотелію у хворих на гіпертонічну хворобу у поєднанні з ожирінням та гіперурикемією / Д. В. Молодан // Актуальні питання діагностики, лікування і профілактики коморбідної патології в практиці сімейного лікаря : III Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю, Тернопіль, 10–11 березня 2016 року / Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горачевського. – Тернопіль, 2016. – С. 43.