Ліпідний спектр та амінотрансферази у пацієнтів з неалкогольною жировою хворобою печінки на тлі гіпертонічної хвороби в залежності від індексу маси тіла

No Thumbnail Available

Date

2016

Authors

Бабак, Олег Якович
Лапшина, Катерина Аркадіївна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Представлено аналіз ліпідного спектру у хворих на НАЖХП на тлі ГХ. Було виявлено тенденцію до збільшення загального холестерину та його складових із зростанням ІМТ, що свідчить про позитивну кореляцію між цими двома показниками. Рівні амінотрансфераз печінки в групі пацієнтів із надлишковою вагою тіла також вище ніж у пацієнтів з ІМТ до 25 кг/м2.

Description

Keywords

неалкогольная жировая болезнь печени, гипертоническая болезнь, липидный спектр, аминотрансферазы

Citation

Бабак О. Я. Ліпідний спектр та амінотрансферази у пацієнтів з неалкогольною жировою хворобою печінки на тлі гіпертонічної хвороби в залежності від індексу маси тіла / О. Я. Бабак, К. А. Лапшина // Щорічні терапевтичні читання: Профілактика неінфекційних захворювань на перехресті терапевтичних наук : збірник праць Науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвяченої пам’яті академіка Л. Т. Малої, Харків, 21 квітня 2016 р. / ДУ Ін-т терапії ім. Л. Т. Малої НАМН України, Харк. нац. мед. ун-т [та ін.]. – Харків, 2016. – С. 17–18.