Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/13099
Title: Вплив тяжкості цукрового діабету 2-го типу на функціональний стан ендотелію у хворих на гострий інфаркт міокарда
Authors: Заїкіна, Тетяна Сергіївна
Емелі Коллінз Чібуезе
Дубей Асміта
Keywords: гострий інфаркт міокарда
цукровий діабет 2 типу
sVE-кадгерин
sCD40-ліганд
Issue Date: 20-May-2016
Citation: Заїкіна Т. С. Вплив тяжкості цукрового діабету 2-го типу на функціональний стан ендотелію у хворих на гострий інфаркт міокарда / Т. С. Заїкіна, Емелі Коллінз Чібуезе, Дубей Асміта // Медична наука та клінічна практика – 2016 : матеріали науково-практичної конференції з участю міжнародних спеціалістів, присвяченої Дню науки, 20 травня 2016 р. / НАМН, ДУ «Національний інститут терапії ім. Л. Т. Малої НАМН України» [та ін.]. – Харків, 2016. – С. 43.
Abstract: Мета і завдання дослідження: встановити вплив тяжкості цукрового діабету (ЦД) 2-го типу на функціональний стан ендотелію у хворих на гострий інфаркт міокарда (ГІМ) на підставі оцінки маркерів пошкодження ендотелію ‒ sVE-кадгерину та sCD40-ліганду. Висновки. Отримані результати можна пояснити, по-перше, підвищенням чутливості периферійних тканин до інсуліну на тлі прийому таблетованих цукрознижувальних препаратів, що в свою чергу покращує функціональний стан ендотелію; по-друге, вищезазначене свідчить про можливість використання sCD40L та sVE-кадгерину не тільки для якісної та кількісної оцінки стану ендотелію, але і для оцінки ефективності цукрознижувальної терапії, опосередкованим ефектом якої є поліпшення функції ендотелію.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/13099
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 2 і клінічної імунології та алергології ім. ак. Л.Т. Малої

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тези Заикина Асмита.doc27 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.