Коморбідність ішемічної хвороби серця та цукрового діабету 2 типу та іх вплив на прогресування та розвиток порушень ліпідного обміну

No Thumbnail Available

Date

2016-04-21

Authors

Сипало, Анна Олегівна

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Мета: провести літературний аналіз науково-метричних баз для визначення впливу коморбідності патологій на прогресування та розвиток порушень ліпідного обміну у хворих на ішемічну хворобу серця та цукровий діабет 2 типу. Висновки. Зміна будь-якого показника ліпідного спектра веде до збільшення серцево-судинного ризику і він значно зростає при коморбідності патологій у хворих на ішемічну хворобу серця та цукровий діабет 2 типу.

Description

Keywords

ішемічна хвороба серця, цукровий діабет 2 типу, ліпідний обмін

Citation

Сипало А. О. Коморбідність ішемічної хвороби серця та цукрового діабету 2 типу та іх вплив на прогресування та розвиток порушень ліпідного обміну / А. О. Сипало // Щорічні терапевтичні читання: профілактика неінфекційних захворювань на перехресті терапевтичних наук : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвяченої пам‘яті академіка Л. Т. Малої, Харків, 21 квітня 2016 р. / ДУ «Національний інститут терапії ім. Л. Т. Малої НАМН». – Харків, 2016. – С. 299.