Особливості клінічного перебігу синдрому подразненого кишечника у осіб молодого віку, хворих на нейроциркуляторну дистонію

Thumbnail Image

Date

2015

Authors

Заздравнов, А.А.
Супрун, О.В.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Клінічна картина СПК у хворих на НЦД має свої особливості й, певним чином, залежить від типу НЦД. У пацієнтів з НЦД за гіпертонічним типом в клініці СПК переважає розлитий абдомінальний біль, хворим з НЦД за гіпотонічним типом більш притаманен біль лівобічної локалізації. Також, у хворих на СПК на тлі НЦД за гіпертонічним типом відзначається зв’язок між виникненням абдомінального болю та загостренням клінічної симптоматики НЦД. Дані особливості клінічного перебігу СПК на тлі НЦД слід враховувати лікарю в своїй практичній діяльності. Підтримка і пояснення пацієнтові суті та прогнозу його захворювання є першим та необхідним кроком не медикаментозного лікування, який в багатьох випадках може бути достатнім.

Description

Keywords

синдрому подразненого кишечника, нейроциркуляторну дистонію, особи молодого віку, функциональные заболевания кишечника

Citation

Заздравнов А. А. Особливості клінічного перебігу синдрому подразненого кишечника у осіб молодого віку, хворих на нейроциркуляторну дистонію / А. А. Заздравнов, О. В. Супрну // Сучасна гастроентерологія. – 2015. – № 4 (84). – С. 28–30.