Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/12056
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБерезняков, Андрій Володимирович-
dc.date.accessioned2015-12-10T12:28:32Z-
dc.date.available2015-12-10T12:28:32Z-
dc.date.issued2015-01-
dc.identifier.citationБерезняков А. В. Дослідження антибактеріальних властивостей мазі «Глітацид» при спільному використанні з консервантами / А. В. Березняков // Вісник проблем біології і медицини. – 2015. – № 1 (117). – С. 92–95.ru_RU
dc.identifier.urihttps://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/12056-
dc.description.abstractУ роботі представлені результати досліджень антимікробних і фунгістатичних властивостей антисептиків ніпагіну, ніпазолу, кислоти сорбінової та бензоату натрію та їх взаємодія з комбінованої маззю «Глітацид» проти деяких штамів бактерій і грибів роду Candida albicans. Виявлено, що 1,5% мазь «Глітацид» має антимікробну дію як на грам-негативних, так і на грам-позитивних мікроорганізмів, включаючи піогенні коки. Вивчення взаємодії між 1,5% маззю «Глітацид» та консервантами показало, що найбільш ефективними антисептичними засобами при спільному застосуванні є кислота сорбинова та бензоат натрію, але більш активним є комплекс «мазь «Глітацид» + кислота сорбинова».ru_RU
dc.language.isoukru_RU
dc.subjectмазь «Глітацід»ru_RU
dc.subjectантисептикиru_RU
dc.subjectбактеріостатична діяru_RU
dc.subjectфунгістатична діяru_RU
dc.titleДослідження антибактеріальних властивостей мазі «Глітацид» при спільному використанні з консервантамиru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фармакології та медичної рецептури



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.