Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/12056
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Березняков, Андрій Володимирович | - |
dc.date.accessioned | 2015-12-10T12:28:32Z | - |
dc.date.available | 2015-12-10T12:28:32Z | - |
dc.date.issued | 2015-01 | - |
dc.identifier.citation | Березняков А. В. Дослідження антибактеріальних властивостей мазі «Глітацид» при спільному використанні з консервантами / А. В. Березняков // Вісник проблем біології і медицини. – 2015. – № 1 (117). – С. 92–95. | ru_RU |
dc.identifier.uri | https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/12056 | - |
dc.description.abstract | У роботі представлені результати досліджень антимікробних і фунгістатичних властивостей антисептиків ніпагіну, ніпазолу, кислоти сорбінової та бензоату натрію та їх взаємодія з комбінованої маззю «Глітацид» проти деяких штамів бактерій і грибів роду Candida albicans. Виявлено, що 1,5% мазь «Глітацид» має антимікробну дію як на грам-негативних, так і на грам-позитивних мікроорганізмів, включаючи піогенні коки. Вивчення взаємодії між 1,5% маззю «Глітацид» та консервантами показало, що найбільш ефективними антисептичними засобами при спільному застосуванні є кислота сорбинова та бензоат натрію, але більш активним є комплекс «мазь «Глітацид» + кислота сорбинова». | ru_RU |
dc.language.iso | uk | ru_RU |
dc.subject | мазь «Глітацід» | ru_RU |
dc.subject | антисептики | ru_RU |
dc.subject | бактеріостатична дія | ru_RU |
dc.subject | фунгістатична дія | ru_RU |
dc.title | Дослідження антибактеріальних властивостей мазі «Глітацид» при спільному використанні з консервантами | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
Appears in Collections: | Наукові праці. Кафедра фармакології та медичної рецептури |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Дослідження антибактеріальних властивостей мазі Глітацид при спільному використанні з консервантами.doc | 91,5 kB | Microsoft Word | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.