Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10377
Title: Вміст дофаміну, норадреналіну та їх попередника діоксифенілаланіну у головному мозку щурів при тривалому впливі оксиетильованих нонілфенолів та їх похідних
Authors: Маракушин, Дмитро Ігорович
Keywords: оксиетильовані нонілфеноли
щури
головний мозок,
діоксифенілаланін
дофамін
норадреналін
Issue Date: 2015
Citation: Маракушин Д. І. Вміст дофаміну, норадреналіну та їх попередника діоксифенілаланіну у головному мозку щурів при тривалому впливі оксиетильованих нонілфенолів та їх похідних / Д. І. Маракушин // Львівський медичний часопис. – 2015. – Т. 21, № 2. – С. 59–62.
Abstract: У зв'язку з розвитком нових виробничих технологій та значним забрудненням навколишнього середовища останнім часом зростає кількість мало вивчених хімічних впливів на організм, що відрізняються за характером, механізмами, ступенем шкідливої дії з непередбачуваними віддаленими наслідками [1, 2]. Існуючий підхід до оцінки техногенних впливів, як правило, базується на вивченні захворюваності, наданні лікувально-профілактичної допомоги за наявності вже виразної форми патології, що стає недостатнім для збереження здоров'я та попередження несприятливих впливів довкілля [3].
Description: Оцінка тривалого перорального впливу оксиетильованих нонілфенолів та їх похідних у дозах 1/10, 1/100 і 1/1000 ДЛ50 на вміст у головному мозку щурів моноамінів - дофаміну, норадреналіну та їх попередника - діоксифенілаланіну.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10377
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Lviv.pdf476,95 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.